sskhelena.blogg.se

Börjar läsa ssk-programmet ht-18 på KAU. Här kommer jag reflektera mina studier och så småningom mitt jobb som sjuksköterska.

Start på bloggen

Publicerad 2018-06-19 20:00:23 i Allmänt,

Det här är mitt första inlägg på den här bloggen. Jag heter Helena och är en nygift tvåbarnsmamma som bor ute på landet i Värmland. Till hösten tar mitt liv en vändning när jag ska sätta mig i skolbänken igen efter att ha arbetat som hästskötare samt varit föräldraledig i mitt tidigare liv. Eller ja, jag har gått ett år på folkhögskola för att läsa in de kurser som fattades för att få behörighet att söka till sjuksköterskeprogrammet.
 
Sen jag fick mitt första barn som nu är 3 år så har jag haft som dröm att bli barnmorska. Men det är ju inte ett yrke man får jobba med bara sådär. Först måste man ju vara legitimerad sjuksköterska samt ha minst ett års arbetslivserfarenhet innan man ens kan söka utbildningen. Så det är ju ett antal år kvar innan jag är vid mitt mål. Mitt mål är att vara klar (eller åtminstone gå utbildningen) när jag är 40 år (blir 30 år i sommar). Det känns som att det är lite till åren men då har man ju ändå minst 25 år kvar att jobba så även.om det känns avlägset nu så kommer jag hinna jobba iaf 😊
 
Det var lite grann om mig. Det kommer ju bli lite sparsamt med inlägg nu under sommaren men jag hoppas att jag kommer in till hösten för då ska jag försöka uppdatera regelbundet.
 
Tack så länge 😃
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela